Cilj

Cilj nam je na što bolji način prikazati Splitsko-dalmatinsku županiju. Smatramo kako je najbolji način da to ostvarimo uz pomoć turizma. Plaže su među najvrijednijim prirodnim bogatstvima te su po našem mišljenju pomalo izostavljene (što se tiče održavanja) pored ostalih turističkih atrakcija. Na ovaj način predstavljamo županiju novim posjetiteljima te one stare potičemo na povratak. Naravno, uz sve njene ljepote, morali smo se dotakniti teme onečišćenja upravo kako bi ljude potakli na recikliranje i ekološki način razmišljanja.

Tema

Pri samoj izradi web stranice naišli smo na razne probleme vezane uz našu temu. To je ponajviše bila nedostupnost informacija o njima. Traženje kvalitetnog multimedialnog sadržaja nije bilo lako, a informacije o broju plaža, posjetiteljima i raznim informacijama još zahtjevnije. Upravo nas je to motiviralo u daljnjem razvijanju web stranice kako bi kako bi, nadamo se, rješili navedene probleme.

Izvori

Razne informacije o županiji i plažama dobili smo preko sljedećih izvora: Putovnica.net (informacije o plažama), BeachRex (slike), hrturizam.hr (informacije i statistike u turizmu), dalmacija.hr (informacije o županiji)

Turizam u županiji

Turizam je u zadnje vrijeme vrlo isplativ posao. Hrvatska se u turizmu uspinje zbog svojih raznovrsnih prirodnih ljepota. Kristalno more, sunčano nebo, čista voda i dobri građani čine je pogodnom za turizam. Svako ljeto u naše krajeve dolazi sve veći broj turista iz različitih dijelova svijeta, što ukazuje na sve više problema s gužvom i lošom organizacijom gradskih plaža, pa u konačnici i samog grada.

Ideja

U Splitsko-dalamtinskoj županiji ima preko 345 sistematiziranih plaža. Od malih uvala sve do velikih rivijera, sve imaju zajednički problem tokom ljetnih mjeseci, a to je organizacija. Stoga bi budućnost projekta bila vezana uz hybrid i web aplikaciju koja bi rješila neke od glavnih organizacijskih problema te posjetiteljima poboljšala iskustvo.

Budućnost...

Aplikacija bi nudila razne opcije kao što su uvid u trenutačnu temperaturu vode i zraka, popunjenost parkinga, pregled ugostiteljskih objekata u sklopu plaže te ocijenjivanje. Uz to također bi pružali na uvid razne statistike o plažama. Vjerujemo da na taj način možemo rješiti mnoge probleme organiziranosti i pristupačnosti informacija.