POZNATI LJUDI SPLITSKO-DALMATINSKE ŽUPANIJE

Naši ljudi

Splitsko-dalmatinska županija polazna je točna mnogih talentiranih osoba u raznoraznim granama života.Iako mala, Dalmacija je puno pridonjela kulturnom, znanstvenom i sportskom životu Hrvatske i svijeta. Kao pravo rasadište dala je najbolje najboljih, pojedince koje su vjerovali u svoje snove i riskirali sve da dođu do njih. Učinili su nemoguće, iz malih obitelji i mjesta došli do državne pa čak i svjetske slave i svaka prilika da im se oda priznanje ne bi trebala biti propuštena.

SPORT

Ljudima koji su započeli svoju karijeru u često lošim uvjetima za razvoj, ali napravili od sebe čuda i uspeli se na vrh.Ljude kojima smo najveći kritičari I najpriveženiji obožavatelji, naši sportaši.

UMJETNOST

Dalmacija je oduvijek bila dom mnogih umjetničkih duša: književnika, glazbenika i umjetnika koji dirnu nasu dušu na najneočekivanije načine.

ZNANOST

U Splitsko-dalmatinskoj županiji nalaze se neke od najboljih škola i fakulteta u Republici Hrvatskoj, pa ne čudi činjenica da su brojni intelektualci i znanstvenici potekli baš iz Dalmacije.

Upoznajmo se s našim ponosom.