O reciklaži

simbol reciklaze
Recikliranje je izdvajanje materijala iz otpada i njegovo ponovno korištenje. Uključuje sakupljanje, izdvajanje, preradu i izradu novih proizvoda iz iskorištenih stvari ili materijala. Vrlo je važno najprije odvojiti otpad prema vrstama otpadaka. Mnoge otpadne materije se mogu ponovo iskoristiti ako su odvojeno sakupljene.

kontenjeri za reciklazuIpak, reciklaža se može primjenjivati i u svakodnevnom životu, neovisno od toga postoje li centri za reciklažu. Npr. poklanjanje stvari koje se ne koriste je oblik reciklaže. To je mnogo bolje i korisnije nego bacanje sve te odjeće . Također, pravljenje komposta od organskih ostataka je još jedan dobar primjer recikliranja. Bez uvođenja reciklaže u svakodnevni život nemoguće je zamisliti bilo kakav cjelovit sustav upravljanja otpadom.

djeca koja recikliraju Odvajanje ili selekcija otpada je prvi korak u reciklaži i u tome može da pomogne svako od nas. Potraži specijalne kontejnere za reciklažu u svojoj blizini i onda ih redovno puni odgovarajućim otpadom za reciklažu.

Ali to donosi novo pitanje... zašto reciklirati?

simbol recikliranja gif