Što je Yu-Gi-Oh ?

Yu-Gi-Oh! (japanski za "Kralj igre" ili "Kralj igara") popularna je japanska anime i manga franšiza Kazuki Takahashi gdje svaki igrač kupuje i sastavlja špil karata čudovišta, magije i zamke ako bi se međusobno borili i ostvarili pobjedu.

Yu-Gi-Oh! Serijali

Yu-Gi-Oh! serijali su: Yu-Gi-Oh! Dvoboj čudovišta, Yu-Gi-Oh! GX, Yu-Gi-Oh! 5D's, Yu-Gi-Oh! Zexal, Yu-Gi-Oh! Arc V, i Yu-Gi-Oh! Vrains.

Yu-Gi-Oh! Igrice

Yu-Gi-Oh! igrice su stekle veliku popularnost na velikim platformama poput Youtubea i Twitcha. Najpopularnija Yu-Gi-Oh igra je Master Duel. Igra sa velikim izborom karata i natjecateljskim sistemima poput Rangiranog moda i raznih Turnira.

favorite
Yu-Gi-Oh! Dvoboj čudovišta

Često se naziva i Yu-Gi-Oh! ili druga serija Yu-Gi-Oh anime-a, Yu-Gi-Oh Dvoboj Čudovišta (遊戯王デュエルモンスターズ) je serija koja je predstavila Yu-Gi-Oh! zapadnom svijetu. Producirana od NAS-a, prvi je put puštena u eter na TV Tokyu 18. travnja 2000., a kasnije prevedena u više od 20 jezika i puštana u eter u više od 6o zemalja. Uglavnom je zasnovana na radnji Yu-Gi-Oh! mangi 8 i nadalje. Serija je završila svoje 224-epizodno prikazivanje u Japanu 29. rujna 2004.

Kratak Sadržaj:

Yu-Gi-Oh! Dvoboj čudovišta priča priču o Yugiju Mutu, srednjoškolcu nižem od prosjeka kojemu je djed dao fragmentirane dijelove drevnog egipatskog artefakta, Tisućugodišnje Zagonetke. Nakon ponovnog sastavljanja zagonetke, zaposjedne ga druga osoba za koju se kasnije otkrije da je duh 3000 godina starog faraona (5000 godina starog u engleskom animeu) po imenu Atem, koji se ne sjeća svog vremena. Kako priča ide dalje, njih dvoje (zajedno s Yugijevim prijateljima) pokušavaju pronaći tajnu faraonovih izgubljenih uspomena i njegovog imena, pri čemu je kartaška igra Dvoboj čudovišta uvijek prevladavajuća pozadina ili uređaj za zaplet.

favorite
Yu-Gi-Oh! GX

GX je spin-off izvorne Yu-Gi-Oh! anime serije i prati dječaka zvanog Yuki Jaden koji može vidjeti Duhove Dvoboja - tj. nemani koje su izišli iz karata. Njegovi su prijatelji Syrus, Chumley, Alexis, Bastion, a njegovi vječni rivali Dr. Crowler, Zane i Chazz. Njihova su imena drukčija na japanskome jeziku. Zasada postoje četiri sezone ovog animea.

Kratak Sadržaj:

Yu-Gi-Oh! GX, smješten 10 godina nakon prve serije, prati priču o Jadenu Yukiju (Judai Yuki u japanskoj verziji), talentiranom mladom duelisti kojem sada odrasli Yugi daje kartu "Winged Kuriboh" (""Krilati Kuriboh") prije nego što je Jaden primljen u Akademiju Dvoboja , elitistički internat koji je osnovao Seto Kaiba. Jaden (koji dobiva niske ocjene na prijemnim ispitima) smješten je u studentski dom Slifer Crveni (Osiris Crveni), koji je rezerviran za studente s najnižim ocjenama. Priča se nastavlja dok se Jaden suočava s izazovima različitih studenata u Akademiji Dvoboja. Kasnije se nađe upleten u sukob vezan uz skrivene tajne akademije.

favorite
Yu-Gi-Oh! 5D's

Yu-Gi-Oh! 5D's najnoviji je nastavak dugačke Yu-Gi-Oh! franšize s Yuseijem Fudom kao glavnim likom. Počeo se prikazivati 2. travnja 2008. u Japanu i tako zamijenio Yu-Gi-Oh! Dvoboj čudovišta GX (međunarodno znan kao Yu-Gi-Oh! GX). Ovaj spin-off prvi je je prilagođen za prikazivanje na širokom zaslonu.

Kratak Sadržaj:

Yu-Gi-Oh! 5Ds je smješten u daleku budućnost gdje stanovnici siromašnog grada zvanog Satelit osiguravaju radnu snagu za održavanje utopije zvane New Domino City futurističke verzije izmišljene japanske metropole zvane Domino City gdje su neki od događaja originalnog Yu-Gi-Oh! dogodio. Priča se usredotočuje na pet likova poznatih kao "Označeni", koji imaju madeže koji nose jedan dio čudovišta zvanog Grimizni zmaj (koji je spasio svijet u prošlosti, tako što je zapečatio demone poznate kao Earthbound Immortals u zemlju kao Nazca linije). Glavni lik, po imenu Yusei Fudo, je "Označeni". Svaki potpisnik ima jedinstveno zmajevo čudovište. U kasnijim epizodama, oni se bore protiv "Mračnih Označenih" — duelista koji pokušavaju oživjeti Earthbound karte.

favorite
Yu-Gi-Oh! Zexal

Ovo je 4. nastavak Yu-Gi-Oh! franšize s 2 glavna lika Yuma i Astral. Počeo je s prikazivanjem 11. travnja 2011. u Japanu i tako zamijenio Yu-Gi-Oh! 5D's.

Kratak Sadržaj:

Yu-Gi-Oh! ZEXAL je smješten u novom gradu, Heartland Cityju, i ima daleko više futurističke tehnologije nego što se vidi u 5D-u; Duel Diskovi su sada uređaji nalik tabletu koji se nazivaju D-Pads koji se povezuju s komunikatorima D-Gazer za prikaz slika kroz autentičnu stvarnost, a ne kroz holograme. Priča se usredotočuje na "Brojeve", raštrkana čudovišta Xyz koja su također sjećanja na tajanstveno biće poznato kao Astral. Astral se udružuje s amaterskim Duelistom Yumom Tsukumom kako bi povratio "Brojeve", ali i druge strane love "Brojeve"; Kite Tenjo, koji radi za dr. Fakera, i obitelj Vetrix, žele se osvetiti dr. Fakeru jer ih njihov lov na "Brojeve" dovodi u sukob.

favorite
Yu-Gi-Oh! Arc V

Ovo je 5. nastavak Yu-Gi-Oh! franšize s glavnim likom Yuyom. Počeo je s prikazivanjem 6. travnja 2014. u Japanu i tako zamijenio Yu-Gi-Oh! Zexal.

Kratak Sadržaj:

Yu-Gi-Oh! ARC-V je smješten u još jedan novi grad, Paradise City (Maiami City na japanskom), gdje su novi dvoboji pod nazivom Akcijski Dvoboji ludnica. Duel Diskovi su se vratili fokusiranju na holografsku tehnologiju, ali ARC sustav koji se koristi u akcijskim dvobojima omogućuje Duelistima interakciju s hologramima s masom. Akcijski dvoboji uključuju ogromna i raznolika polja i sadrže akcijske karte koje mogu pomoći u tijeku dvoboja. Primarni lik je Yuya Sakaki, sin pionira Action Duelsa i suproizvođača ARC sustava, Yusho Sakaki, koji tijekom meča s prvakom Pro lige stvara novu tehniku prizivanja; Prizivanje njihala. Ovo novootkriveno Prizivanje privlači pozornost izvršnog direktora Leo Coporationa, Declana Akabe, dok dok prvenstvo Arc League otvara sve veće moći koje uključuju Fusion, Synchro i Xyz Prizivanje počinju uzimati maha.

favorite
Yu-Gi-Oh! Vrains

Ovo je 6. nastavak Yu-Gi-Oh! franšize s glavnim likom Yusakom. Počeo je s prikazivanjem 10. svibnja 2017. u Japanu i tako zamijenio Yu-Gi-Oh! ARC-V.

Kratak Sadržaj:

U mjestu poznatom kao Den City, tisuće duelista sudjeluju u prostoru virtualne stvarnosti poznatom kao LINK VRAINS, kreiranom od strane SOL Technologies, gdje korisnici mogu kreirati jedinstvene avatare i međusobno sudjelovati u igrama Duel Monsters. Dok tajanstvena hakerska organizacija poznata kao Knights of Hanoi, koju vodi Varis, prijeti ovom svijetu, srednjoškolac i hakerski genij po imenu Yusaku Fujiki bori se protiv njih pod krinkom Playmakera. I Knights i SOL Technologies također traže neobičan samosvjesni program umjetne inteligencije, koji drži ključ za tajno područje unutar mreže pod nazivom Cyberse World, koje Vitezovi iz Hanoja nastoje uništiti. Kako serija počinje, Yusaku vidi priliku da uhvati ovaj AI, koji je nazvao Ai, koji pokreće digitalni vrtlog u LINK VRAINS-u poznat kao Data Storm. Kako pojava ove oluje rađa Speed ​​Duels, u kojima duelisti surfaju vjetrom dok se dvoboju, Yusaku se bori protiv Hanoija kako bi otkrio istinu o incidentu koji mu se dogodio prije 10 godina.Uz pomoć dvoje Charisma Duelists, Go Onizuke i Blue Angel, Playmaker je u stanju pobijediti Varisa, spašavajući cijelu mrežu i rastajući se s Aijem koji se odlučuje vratiti u svoj svijet, Cyberse World.