Naslovna slika
Ples - zajednički jezik cijelog svijeta

Ples je, po definiciji, pokretanje tijela prema ritmu neke glazbe pojedinačno, u paru ili skupini. Međutim, zapravo je mnogo više od toga. Ples je umjetnost koja ljude povezuje još od prapovijesti kada se njime reagiralo na različite emocije i osjećaje - no ubrzo se iz tih uzastopnih ponavljanja razvio ples. Postoje mnoge vrste plesa, te se i danas još uvijek razvijaju nove forme, no neke od najpopularnijih čine:

Prednosti plesa

Dobro raspoloženje: Ples i fizičke aktivnosti nam dokazano podižu raspoloženje, što potvrđuje i znanost, a i povećano samopouzdanje koje dobijemo od njega. Tijelo: Plesanje jača naše mišiće i pomaže nam smršaviti. Također nam pomaže održati tjelesnu kondiciju i poboljšava našu koordinaciju i fleksibilnost. Zdravlje: Ples produljuje naš životni vijek i poboljšava našu koncentraciju i kvalitetu sna.

Ples

Zašto upisati ples?

Plesom se osjećaji i misli ponekad bolje izražavaju nego riječima i svaka je koreografija nadahnuta nekom pričom, umjetničkim djelom ili pak osjećajem. Ne samo što je ples dobar za psihičko i fizičko zdravlje, nego sa njim možemo i upoznati nove ljude, doživjeti nove događaje i ono najvažnije, zabaviti se.