Egipat nudi prekrasne plaže koje privlače turiste tijekom cijele godine. Među najboljim plažama u Egiptu su Fjord Bay u Taba, plaže u Hurgadi poznate po bogatom morskom životu te mnoge druge pješčane plaže koje se ističu ljepotom i raznolikošću.

Fjord Bay

Fjord Bay

Fjord Bay je prekrasna plaža smještena u Fjordskom zaljevu Sinajskog poluotoka, oko 15 kilometara južno od Tabe. Ova plaža je poznata po slikovitom okruženju, bogatom podvodnom svijetu te aktivnostima poput ronjenja i snorklanja. Fjord Bay je omiljeno odredište za ljubitelje prirode i vodenih sportova u Egiptu.

Hugrada

Plaže u Hurgadi

Najbolje plaže u Hurgadi uključuju Dream Beach, Sharm El Sheikh, Agiba Beach, Soma Bay i druge. Dream Beach je mala plaža u samom središtu Hurghade, dok se Sharm El Sheikh smatra draguljem ljetovališta na jugu Sinajskog poluotoka. Agiba Beach je mala oaza mira s prekrasnom obalom, a Soma Bay se ističe kao biser Crvenog mora.

Agiba

Agiba Plaža u Mars Matruhu

Agiba Plaža je prekrasna plaža smještena 27 kilometara udaljena od grada Mars Matruh na mediteranskoj obali Egipta. Ova plaža se ističe bijelim, čistim pijeskom, tirkiznim i hladnim morem s valovima, što je idealno za ljubitelje surfanja. Posjetitelji mogu uživati u trčanju po fino zapaljenom pijesku i ronjenju u moru, stvarajući živopisne i emocionalne uspomene.

Hugrada

Dream Beach u Hurghadi

Dream Beach u Hurghadi je prekrasna plaža smještena u samom središtu Hurghade. Ova plaža je poznata po svojoj slikovitosti, čistom pijesku i tirkiznom moru. Dream Beach je omiljeno odredište turista koji traže opuštajući dan na plaži u Egiptu. Osim uživanja u suncu i moru, posjetitelji mogu sudjelovati u raznim aktivnostima poput ronjenja, snorklanja te istraživanja obližnjih podvodnih svjetova.

Sharm El Sheikh

Sharm El Sheikh plaža

Sharm El Sheikh je poznata turistička destinacija smještena na južnom dijelu Sinajskog poluotoka u Egiptu. Iako Sharm El Sheikh nije poznat po klasičnim pješčanim plažama, većinu obale čini koraljni greben koji pruža jedinstveno iskustvo ronjenja i snorklanja. Osim toga, Sharm El Sheikh nudi raznolike aktivnosti na vodi poput ronjenja, vožnje kajakom, jedrenja na dasci te izleta brodom.

Sharm El Sheikh

Ras Abu Galum u Dahabu

Ras Abu Galum je zapanjujuće mjesto za ronjenje smješteno u jednom od zaštićenih područja nacionalnog parka Sinaja, na krajnjem sjeveru Dahaba. Ova plaža, koja se nalazi u zaštićenom prirodnom području na sjevernoj obali Crvenog mora, nudi spektakularne pješčane plaže i izvanredne mogućnosti za ronjenje i istraživanje podvodnog svijeta.

Sahl Hasheesh

Plaža Sahl Hasheesh

Plaža Sahl Hasheesh je jedna od najljepših plaža u zaljevu na egipatskoj obali Crvenog mora. Nalazi se u zaljevu na Crvenom moru, samo 15 minuta vožnje od aerodroma Hurghada. Ovo područje je poznato kao jedno od najvećih odmarališta u Egiptu, a nudi prelijepe plaže i fantastične mogućnosti za odmor i vodene aktivnosti.

Makadi Bay

Makadi Bay

Makadi Bay je ljetovalište u Egiptu, smješteno oko 30 km južno od Hurghade na Crvenom moru. Ovo odmaralište okruženo je egipatskom istočnom pustinjom i poznato je po pješčanim plažama i kristalno čistoj vodi. Turisti posjećuju Makadi Bay zbog tirkizne vode i prekrasnog pustinjskog krajolika.