Dodatci




Dodatci su predmeti koji ćine iskustvo vožnje zabavnijim, praktičnijim i sigurnijim. Postoje razne vrste dodataka i svi imaju svoju posebnu ulogu. Od bluetooth komunikacijskih sustava do grijača i kofera, motori su bogati opremom.

Popularni dodatci

Bluetooth komunikacijski sustavi

Ovi sustavi omogućuju vozačima da komuniciraju s drugim vozačima ili putnicima tijekom vožnje putem bežične veze. Oni obično uključuju slušalice i mikrofon koji se montiraju na kacigu, te se povezuju s pametnim telefonom ili drugim uređajem putem Bluetooth tehnologije. Osim komunikacije, ovi sustavi često omogućuju hands-free upravljanje telefonom, slušanje glazbe ili primanje navigacijskih uputa.

Koferi

Koferi su praktični dodaci koji pružaju dodatni prostor za pohranu tijekom vožnje. Postoje različite vrste kofera, uključujući bočne kofera koji se montiraju na strane motora, kao i stražnji koferi koji se montiraju na stražnji nosač. Oni omogućuju vozačima da spreme veće predmete poput odjeće, alata ili opreme za kampiranje.

Kamere za akcijske snimke

Kamere za akcijske snimke su popularni dodaci koji omogućuju vozačima snimanje njihovih vožnji ili avantura. Ove kamere su obično kompaktne, otporne na vodu i udarce te lako montiraju na kacigu, motor ili druga mjesta na vozačevom položaju. Omogućuju snimanje visokokvalitetnih videozapisa i fotografija tijekom vožnje, što je korisno za dokumentiranje putovanja ili dijeljenje iskustava na društvenim mrežama.

GPS navigacija

GPS je specijalizirani uređaj koji omogućuje vozačima da prate rutu i navigiraju tijekom vožnje. Ovi uređaji su često otporni na vremenske uvjete i vibracije te su opremljeni funkcijama prilagođenim potrebama vozača motora. To uključuje veće tipke za upravljanje, jasne zaslone vidljive čak i pod jakim sunčevim svjetlom te mogućnost preuzimanja i prikazivanja specifičnih ruta za motoriste. GPS također može imati dodatne značajke poput upozorenja na oštre zavoje, praćenja brzine, praćenja nadmorske visine i mogućnost integracije s drugim uređajima poput pametnih telefona ili komunikacijskih sustava.

Držači za pametne telefone

Držači za pametne telefone su praktični dodaci koji omogućuju vozačima da montiraju svoj pametni telefon na motor kako bi imali pristup navigaciji, glazbi ili drugim aplikacijama tijekom vožnje. Oni obično dolaze s prilagodljivim stezaljkama ili nosačima koji se mogu montirati na upravljač motora ili na druga mjesta na vozačevom položaju. Držači su dizajnirani tako da drže pametne telefone sigurno i stabilno tijekom vožnje.