slika

Liverpool










O Liverpoolu


Liverpool je grad koji pleše u vlastitom ritmu - i 50 godina nakon što su Beatlesi eksplodirali na svjetskoj pozornici, još uvijek radi pravu buku.

Misli odmah skoče na 'Fab Four', ali raznolika glazbena baština Liverpoola seže stotinama godina unatrag zahvaljujući razvoju grada kao jedne od najvažnijih svjetskih luka. Osim pop baštine, Liverpool je također dom jednog od najboljih orkestara u Europi. Kraljevski filharmonijski orkestar iz Liverpoola, čiji je dom u prekrasnoj art deco filharmonijskoj dvorani, hvaljeni je orkestar pod vodstvom dirigenta Dominga Hindoyana. Zvukovi Liverpoola jednako su raznoliki kao i njegovi klubovi i dvorane. Bilo koje večeri u tjednu pronaći ćete uzbudljivu mješavinu mjesta u kojima se održavaju svirke uživo za house, rock, jazz, rock ili nešto opušteno i akustično. Gdje god da idete u ovom gradu, nikad niste predaleko od glazbe.
slika

Eurovision Village


Smješteno u Pier Headu, Eurovision Village trebalo bi biti glavno središte za obožavatelje i lokalno stanovništvo kako bi upili slavljeničku atmosferu natjecanja. U prva dva tjedna u svibnju, lokacija će ugostiti događaje, nastupe uživo i projekcije finala i dva polufinala.

EuroClub


EuroClub organizirat će noćne eurovizijske zabave koje će trajati do ranih jutarnjih sati. Od petka, 5. svibnja do subote, 13. svibnja, posjetitelji će moći gledati nastupe uživo pjesama iz prošlosti i sadašnjosti Eurovizije. Već najavljeni gosti su Conchita Wurst, Charlotte Perrelli, KEiiNO, Joker Out i Lindu Martin.

EUROFansCLUB


Organizirani od strane predanih obožavatelja Eurosonga, a smješten u Fusionu na Fleet Streetu, EUROfansCLUB je niz večeri za sve ljubitelje zabave među vama. Održava se od ponedjeljka 8. svibnja do subote 13. svibnja.Također će biti i gostujući nastupi nekih favorita natjecanja. Do sada su najavljene Kate Ryan, Destiny, Rosa López i The Roop. Organizatori su obećali da će vrata biti otvorena do 6 ujutro.

Projekcije uživo


Projekcije velikog finala i polufinala 67. natjecanja za pjesmu Eurovizije održavaju se diljem grada domaćina. Ako ste u Liverpoolu zbog događaja, ali nemate ulaznicu za nastupe uživo, neće nedostajati mjesta diljem grada gdje možete gledati prijenos uživo. Samo neka od mjesta koja nude projekcije uživo su: The Tate Liverpool; The British Music Experience; Svjetski muzej; Everyman Playhouse.

slika

Kraljevska liverpoolska filharmonija


Od ABBA-inog Waterlooa do Lordijevog Hard Rock Hallelujah i od Sama Ryderovog SPACE MAN - a do Dana International-ove Dive , moći ćete čuti neke od najdražih pjesama s Eurosonga u izvedbi Kraljevskog liverpoolskog filharmonijskog orkestra. Ovaj jedinstveni koncert, kojim se slavi posjet Natjecanja Liverpoolu, održava se u petak, 12. svibnja u dvorani Liverpool Philharmonic Hall.

Parada plavih i žutih podmornica


Povorka Plavo-žutih podmornica zavladat će središtem grada u petak 5. svibnja, a na gradskim ulicama oživjet će podvodna morska diskoteka. Povorka sadržava svjetlucavu ribu napuhaču, bubnjajuću hobotnicu, skupinu klizajućih meduza, popularne Morske kraljice plus mnoga druga morska stvorenja - i, naravno, plavu i žutu podmornicu.

Stand Up For Eurovision


Osam zemalja koje se natječu na Euroviziji pokazat će svoje komičarske vještine u vrlo posebnom događaju grada domaćina. U četvrtak 4. svibnja, komičari iz cijele Europe sudjelovati će u jedinstvenom stand-up showu u Mountford Hallu (Liverpool Guild of Students). Večernji događaj će voditi omiljeni komičar i podcaster Adam Rowe, a cilj mu je predstaviti najbolje komičare iz cijelog niza nacija.

Concert Square


Popularno žarište noćnog života u Liverpoolu, Concert Square, posvećuje svoj prostor natjecanju za tri vikenda glazbe uživo i zabave. Počevši od nedjelje, 30. travnja u 14:00 sati po lokalnom vremenu, planiran je niz nastupa koji će proslaviti prošlost i sadašnjost natjecanja. Još dva partyja planirana su za nedjelju 7. svibnja i subotu 13. svibnja.

slika